De paddenstoel en de slak

Het verhaal van de paddenstoel en de slak

Inleiding

Deze foto heb ik gemaakt tijdens een workshop bij Judith Borremans.

Op een fotobeurs kwam ik terecht bij een lezing van Judith Borremans. Haar foto’s leken wel sprookjes! Dat wilde ik ook graag leren. Ik was nog helemaal niet bezig om hondenfotograaf te worden.

Hoe het idee ontstond.

Dat was half maart. Thuis gekomen ging ik online op zoek naar haar workshops. Die bleken erg snel volgeboekt. De eerst mogelijk plaats was pas een half jaar later! Maar die workshop ging wel over een van mijn favoriete onderwerpen: paddenstoelen. Nu was het een kwestie van wachten.

Uitvoering

In oktober was het zover. ’s Ochtens vroeg kwamen we in de Biesbosch bij elkaar. Na een gezellig praatje en een goede uitleg konden we zelf aan de slag: ieder op een eigen stukje grasveld lekker prutsen met hele kleine paddenstoeltjes. Ze waren ongeveer 6 cm hoog en erg dun. Hazenpootjes, zo heten deze kleine maar oh zo mooie paddenstoeltjes. ’s Ochtens komen ze op en voordat het avond is, zijn ze weer verdwenen. Onderaan dit blog zie je er een foto van. Het is een soort zwammetje, waarvan het hoedje omkrult naarmate de dag verstrijkt.

Met allerlei aanwijzingen van Judith kwamen we tot hele mooie foto’s. Daarna kon je zelf een paddenstoel zoeken en aan de slag met de net geleerde techniek.

Die blauwe foto heb ik toen gemaakt. En daar ben ik erg trots op. Voor de eerste keer een nieuwe techniek toegepast, en nog gelukt ook!

Maar op het eerste veldje had ik ook een grotere paddenstoel zien staan.
Daar ben ik naar terug gelopen. Camera opnieuw instellen, kijken wat de beste positie is, hoe krijg ik deze mooi in beeld, wanneer is de achtergrond het mooist? En dan ineens… wat gebeurt er? Er komt er iets mijn beeld ingekropen. Een spin? Nee, een heel klein slakje. Dat was zo verschrikkelijk leuk, dat ik direct op de ontspanknop ben gaan drukken. En dan maar hopen dat er een leuke foto tussen zat.

Aan het resultaat hierboven te zien is dat gelukt.
Hij hangt nu, hier thuis, aan de muur. En steeds als ik ernaar kijk, voel ik iets terug van dat moment: de blijdschap toen ik dat slakje zag.

Nog meer foto’s

Dit zijn nog meer foto’s die ik die ochtend gemaakt heb.
Door te klikken op de foto, word deze groot weergegeven.

Wil jij ook een natuurfoto aan de muur?

Mijn natuurfoto’s zijn ook te koop, kijk maar eens op mijn website.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *