Senior fotografie

Dierenfotografie bij Animal Design

Dierenfotografie bij Animal Design?

Die naam ken ik maar dat is toch een honden trimsalon?
Ja, dat klopt, en nu bied de trimsalon ook huisdierfotografie verschillende fotosessies voor huisdieren.

Hoe kom je er toe om huisdier-fotografie te gaan doen?

Dierenfotografie bij Animal Design 1
6 dagen oud en met de hond op de foto

Ik doe 2 dingen al heel lang, dat is fotograferen en met dieren (vooral honden) omgaan. Waarschijnlijk doe ik allebei deze dingen al even lang. Ik heb ook voor allebei deze passies verschillende cursussen gevolgd, om de dieren nog beter te leren begrijpen en bij de fotografie hoe iets werkt en waarom.

Cindy was regelmatig het onderwerp van mijn foto's.
Cindy was regelmatig het onderwerp van mijn foto’s.

Honden vormen een rode draad in mijn leven, van jongs af aan is er een hond in huis geweest. Er is zelfs een foto van net na mijn geboorte met een hond. Mijn schoolleven verruilde ik voor een werkend leven en de fotografie werd minder, ik had er gewoon niet veel tijd meer voor. Maar dieren bleven er, soms leek ons huis wel een dierentuin. En ik ging met dieren werken, ik werd hondentrimster.

De digitale camera verschijnt.

Jaren later komt er een digitale camera op de markt, en dan gaat het toch weer kriebelen. Dus toch maar weer een nieuwe camera gekocht en cursussen gevolgd. Dieren waren er nog steeds, en die werden weer onderwerp voor mijn foto’s. Ik gaf inmiddels ook les op een kynologenclub en daar maakte ik regelmatig foto’s tijdens de examens. Ook werd daar weleens gevraagd of ik van iemands hond een mooie foto wilde maken.

Een fotoreis zorgt voor het eerste idee voor studiofotografie.

twee puppen als onderwerp voorde cursisten
twee puppen als onderwerp voorde cursisten

Ons gezin kreeg uitbreiding en weer zakt de fotografie op de achtergrond. Het bleef nog wel steeds trekken en af en toe een cursus in Blijdorp houdt het fotograferen-vuurtje brandend. En dan ga je een fotoreis maken met ene vriendin en vraagt zij “waarom zet je de honden van de trimsalon niet op de foto?”
Ja, dat doe ik wel maar niet zo heel mooi. Zij geeft wat tips en mijn nieuwe vuur is aangewakkerd.
Weer ben ik cursussen gaan volgen, en dan kom ik er achter dat ik eigenlijk al best veel weet. Kleine details, dingen waar je speciaal op moet letten, leer ik bij. En soms leer ik heel veel omdat ik iets nog echt niet wist. Zoals een foto maken in een studio met kunst en flitslicht.

Het perfecte plaatje.

Cooper loopt voorzichtig over de brug
Cooper loopt voorzichtig over de brug

Wanneer is een foto perfect? Een foto is voor mij gelukt als ik in een foto het karakter van het dier kan zien, of juist de stemming van het dier. Mijn eigen hond kan heel stiekem naar je toe komen lopen, als of hij iets fout zou doen.
Dat heb ik in de volgende foto vast kunnen leggen. Dit, mede met een mooie omgeving of achtergrond maakt voor mij dat het een mooie foto is.

 

Dat is wat ik voor iemand anders zou willen doen, een mooie foto maken. Vandaar dat ik gestart ben met dierenfotografie.

Reacties zijn gesloten.