dag-van-het-Rode-Kruis

Een foto voor dag van het Rode Kruis

 Inleiding

Het is niet altijd even gemakkelijk: een foto uitzoeken voor het schrijven van een blog. Vandaag viel de keuze echt op het laatste moment.

Hoe het idee ontstond.

Het is zondagochtend. Ik zit op de bank koffie te drinken en realiseer me opeens dat ik nog een foto moet uitzoeken om een blog over te schrijven. Maar welke? Zou er een speciale gebeurtenis zijn op de dag van de blog? Ik kijk op de kalender en zie dat 8 mei de internationale dag van het rode kruis is.
En dan weet ik ineens welke foto het wordt: een foto die ik nog niet gemaakt heb.
Het idee zit al lang in mijn hoofd. Het is onderdeel van een groter project, maar dat vertel ik een andere keer. Vandaag mag Cooper een dokter zijn.

Uitvoering

Als ik de trimsalon inloop om die om te bouwen tot fotostudio, komen Sammy en Cooper al kijken.

Ik heb een oude witte blouse van mezelf, die mooi dienst kan doen als doktersjas. Ik twijfel nog even of ik er met textielstift een rood kruis op zal tekenen. Eerst maar eens kijken of het past en of het aan mijn verwachting voldoet. Ook zoek ik een stethoscoop op, die ik ooit heb aangeschaft voor een cursus homeopathie voor dieren.
Goed: de aankleding is er. Ik ga straks wel kijken of het past.
Nu kan ik de lampen en het podium neerzetten. Sammy staat te trappelen van ongeduld als ik het achtergronddoek wil ophangen. Voor ik het weet, ligt hij al klaar op het podium. “Nog even wachten Sam”, zeg ik, “ik moet eerst het licht nog instellen”. Nou, Sammy wil wel proefhond zijn.

Het licht is bijna goed: een kleine aanpassing en dan ben ik tevreden. Ook zet ik een kleine verhoging neer, eentje waar Cooper op kan zitten. Hopelijk blijft hij zo beter op zijn plek.
Natuurlijk proberen we dat ook uit, en warempel: het werkt! 

Nu eens kijken of de jas past. Ik leg hem over zijn rug en het staat geweldig. Er hoeft geen rood kruis op, dat kun je toch niet zien. Nu de stethoscoop. Het is ook zo’n goedzak die Cooper! Hij blijft gewoon zitten.

Sammy heeft er moeite mee dat hij niet op het podium mag. Hem houd ik op afstand met een aantal snoepjes. Na een paar foto’s wisselen we. Cooper de jas en de stethoscoop af en op de grond, Sammy op het podium. De blouse is veel te groot, haha! Met een paar knijpers maak ik hem passend.

Ik moet wel lachen, want hij blijft gewoon zitten. Met zijn pootjes door de mouwen. Die waren kort dus dat paste mooi. Ook bij Sammy de stethoscoop om. Kijk hem nou toch zitten!

Even proberen of hij ook zogenaamd de stethoscoop in zijn oren kan hebben. Niet echt natuurlijk: als je goed kijkt zie je de uiteinden boven op Sammy’s hoofd. Wat een gezicht trekt hij!

Nu nog een foto van hen samen. Wat hebben ze te fluisteren? Zouden ze wat gehoord hebben? Met de stethoscoop?

2 honden

En kijk dat stel nou: zuster Sammy met een afgezakte jas, en dokter Cooper. Als laatste mag Cooper nog een keertje op de verhoging staan.
En dan ineens is het klaar. Sammy en Cooper zijn het zat. Ze willen nog wel snoepjes, maar poseren? Ho maar.

Ik heb een aantal leuke foto’s voor mijn blogverhaal van zaterdag. En meteen een voorproefje van mijn nieuwe project, dat nog verder uitgedacht moet worden.

Het lijkt misschien alsof dit erg gemakkelijk ging, maar mijn man laat me weten dat het met een behoorlijk kabaal gepaard ging. Met praten, fluiten, gekke geluiden, en gejuich als er iets lukte!

Nadat ik alles opgeruimd heb, en het geheugenkaartje met de nieuwe foto’s veilig is gesteld, ga ik een rondje lopen om de honden uit te laten dollen. Dat hebben ze wel verdiend.

Nu nog bewerken.

Als ik terug kom en de foto’s op de pc bekijk, wordt ik nog blijer dan ik al was. Er zitten echt hele leuke tussen! Hele mooie, en hele grappige. Een aantal foto’s heb je al tussen de stukjes zien staan. Die komen zo uit de camera.
Deze twee heb ik bewerkt en gaan mee voor mijn project. Ik ben een blij mens.

Ook een fotosessie plannen?

Wil jij ook een hondenfoto in de studio met een thema?
Daar kunnen we samen over brainstormen. Geef mij een idee wat je wilt en ik bekijk de mogelijkheden om het uit te voeren.

Contactgegevens vind je HIER

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *