Blog skateboard Sammy het verhaal achter deze hondenfoto

Het verhaal achter deze hondenfoto, Skateboard Sammy.

Het idee

Al heel lang wilde ik een foto maken bij een graffiti muur. Ik heb een tijd gezocht maar kon niets moois vinden totdat ik ergens een foto zag. Het zou in Rotterdam zijn. Dat was ook nog eens dichtbij.
Maar waar stond die muur? Eerst eens via google gezocht , ja dat is het, nee toch weer niet. Elke keer als ik dacht dit is het, was het toch weer niet de juiste muur. Wel mooi dat je met google Street view nu kan kijken hoe het er ongeveer uitziet. Inderdaad ongeveer want er zijn nog gebieden die echt niet kloppen. 

Helaas voor mij ik kon het nog niet vinden, er was wel een verkeersbord wat uitkomst kon bieden. Maar daar werd ik zelf ook niet veel wijzer van. Dus heb ik een vriend in Rotterdam een berichtje gestuurd of hij wist waar het was. En hij had wel een idee, een paar uur later kreeg ik een bericht terug. Hij wist het. En zeker weten dat dit een goed muur was.

Nu kon ik gaan plannen, kijken wanneer de zon goed staat, waar komt de zon op en waar gaat hij onder. Wanneer en hoe kan ik daar het beste gebruik van maken? En met wanneer bedoel ik dan hoe laat. Gelukkig heb je ook weer een app voor de stand van de zon. Je kan zelfs in die app zien waar de zon opkomt als je op die plek staat. Geweldig is dat.

Natuurlijk is ook het weer belangrijk, regen kan heel leuk zijn om de druppels te laten zien maar dat had ik bij deze foto niet in gedachte. Droog weer, niet te druk op straat en de zon niet vol in de hond zijn gezicht. Het liefst nog wat schaduw met zon op de achtergrond. Maar dat zijn natuurlijk wel heel veel eisen.

Ik wilde wel een skateboard meenemen, dat leek me wel stoer bij een graffiti muur en ook bij Sammy. En ik had ook nog zo’n leuk petje. Het lijkt op een baseball petje. Als hij dat nu eens op wilde.
Ik zag het al helemaal voor me. En had al zoveel lol voor ik wist of het iets zou worden.
tot zover het idee.

De voorbereiding

Eerst maar eens gekeken wat Sammy van het skateboard vond. Dat was geen probleem hij wilde er zelfs wel op staan. Daarna de pet geprobeerd. Wat een wereldhond ook die pet wilde hij wel op.
Nu een proeffoto in huis. Meneer ging lekker liggen met zijn hoofd, met pet, op het skateboard. Ik een foto gemaakt met mijn mobiel. Prima Sammy we gaan verder met plannen.

Een dag uitgezocht. Op een woensdag in augustus zou het mooi weer zijn, de zon komt achter het gebouw op daar zou ik in ieder geval tot een uur of 10 geen last van hebben. Wel op tijd er zijn anders staat de zon te hoog en is het misschien wel te druk.

’s Ochtends om kwart over 7 wilde ik vertrekken. Alles de avond van te voren klaargelegd. Skateboard, pet, water, brokjes, piepspeeltje, piepfluitje, een bezem je weet tenslotte nooit wat je aantreft op een stoep, en natuurlijk mijn camera. Dat laatste was voor de honden een seintje. YES we gaan wat leuks doen. Ik had al tegen Cooper gezegd dat Sammy deze keer mee mocht en hij thuis moest blijven. Raar natuurlijk want daar snappen ze niks van de avond van te voren.

Een proeffoto, hoe ziet de locatie eruit?

Om daadwerkelijk om kwart over 7 te vertrekken moest ik natuurlijk wel op tijd uit bed. Honden uitlaten en even iets eten zij en ik. De spullen in de auto en oh jee nu ging het gebeuren. Sammy en Cooper waren allebei door het dolle. Als ze konden praten dan hadden ze gezegd. Yess we gaan Yess we gaan. En een dansje gemaakt. Dat praten bleef achter wege maar dat dansje is wel gemaakt. Ik heb nog een keer tegen Cooper gezegd dat hij echt niet mee kon vanochtend.  Maar nadat ik de deur op slot gedaan had en weg liep naar de auto hoorde ik hem huilen.  Sammy in de auto gezet en toch Cooper ook maar gehaald, ja ik weet het slap van me hè, maar ach het is ook wel weer gezellig.  Ik heb wel gezegd dat hij in de auto moest blijven hij mocht alleen kijken. J met het raampje open, dat dan weer wel.

Aangekomen op de plek werd ik nog blijer dan ik al was. Er stond nog wel een hek wat niet zo mooi was. Dat moest ik dan uit beeld zien te laten of later weghalen in Photoshop. Dat vond ik niet erg. Locatie goedgekeurd. Meestal ga ik van te voren kijken maar deze keer niet. Deze keer was het tenslotte ook voor mezelf en als het niets geweest was had ik naar het bos gereden. Honden een leuke ochtend en ik weer wat wijzer. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen het hek te laten voor wat het is en gewoon in de foto te laten.

Eerst maar eens goed kijken. Zal ik de muur links of de muur rechts in beeld nemen? En welk stuk van de muur ga ik gebruiken? Blauw met roze? Groen? Geel? Had ik helemaal nog niet bij stilgestaan. Dan eerst maar een proeffoto zonder hond. Die zaten toch nog te wachten in de auto.  Niet dat ze rustig waren want ze probeerden met hun neus het raampje verder naar beneden te krijgen.

De muur links in beeld lijkt beter daar is het hek verder weg met de kleuren die ik wil gebruiken. De proeffoto bevestigde dat. Het zag er goed uit. Nu mocht Sammy uit de auto. Cooper bleef rustig zitten kijken. Gelukkig die vond het al lang best dat hij mee mocht.

De uitvoering

De allereerst foto die ik maakte had Sammy z’n tong al uit zijn bek, die had zichzelf zo opgewonden dat de hij niet eens meer rustig kon staan. Wel knap want hij ging direct met 1 poot op het skateboard staan. Camera moest nog iets anders ingesteld worden en ik heb even een klein stukje met Sammy heen en weer gelopen, even een plas laten doen een beetje gedold en toen weer terug naar de muur.
Nu eerst maar naast het skateboard als ik een geluidje maak gaat de bek bijna dicht en de oren naar voren. Ja Sam zo wil ik het.  Af en toe wordt Sammy afgeleid dan komt er een andere hond langs die daar uitgelaten wordt of maakt Cooper een geluidje vanuit de auto. Sommige mensen kijken wel even raar naar ons, wat ligt die naar nu te doen? Waarom heeft ie hond een skateboard? Zo lijkt het dat ze zich afvragen. Ik lig zoals gewoon lijk natuurlijk weer op de grond op de stoep dit keer maar ja wie gaat er nu op de stoep liggen? Een meneer zag het goed. En riep wat een geweldig model heb je.

Het is tijd voor de pet.  Ohoh dat was me thuis niet opgevallen die pet zakt helemaal over zijn ogen. Een oogje piep net onder de pet vandaan en daar komt die tong weer. Het word ook al wat warmer.
Even iets drinken, pet iets kleiner gemaakt en nog maar een keer proberen. Nu de pet maar schuin op het hoofd, skateboard tegen de muur en kijken of hij ervoor wil zitten. Jaaa dat lukt. Oh het lijkt nu net petje pitamientje.  Geen idee of jullie die reclame nog kennen van de pindakaas. Maar ik moest er direct aan denken toen ik deze foto achterop mijn camera zag.

Nog een paar zonder pet. En de pet geprobeerd met de klep naar achter, dat was geen succes. Daar heb ik ook maar geen foto van gemaakt.  Zo heb ik nog wat meer dingen uitgeprobeerd. Cooper bleef heel rustig in de auto.  Uiteindelijk stond Sammy goed, klaar om weg te skaten en wat denk je? WOEF ! WOEF! Komt er een ander hond aan.  En dan moet je daar als hond natuurlijk naar kijken en vergeet je even dat er iemand voor je ligt ook al heeft ie heel veel lekkere snoepjes en maakt onwijs interessante geluiden. Er gaat niets boven een woef van een ander hond. Moet ik maar eens in gedachte houden en een geluidsopname meenemen van ander blafjes. Wie weet.

We hebben ook de ander kant van de muur nog geprobeerd. Een paar foto’s. Cooper begon geluid te maken en Sammy keek even leuk. Daarna was het over en uit. Genoeg geweest.  Cooper mocht ook even de benen strekken en ik heb alles ingepakt.

Iedereen weer in de auto en naar huis, kaartje van de camera gevuld en snoepdoos leeg. Ik had een voldaan gevoel. De eerste foto is gemaakt om 7.57 uur en de laatste foto om 8.29 uur. Het leek veel langer! Thuis gekomen mijn camera binnen gezet en Cooper en Sammy meegenomen naar de groenzoom. We hebben samen nog lekker een grote ronde gelopen voor ik achter de PC gedoken ben om de foto’s te bekijken.

Hieronder zie je nog een aantal resultaten van deze fotosessie.

Wil je een volgend blog zeker niet missen?
Schrijf je dan in voor de maillijst. Dan stuur ik je een berichtje als het volgende blog online staat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *