Een fotoshoot voor je huisdier

Een fotosessie voor je huisdier, hoe werkt dat?

Je wilt een fotosessie met je hond of kat, of misschien wel een ander huisdier.
Over het algemeen krijg ik alleen honden voor mijn camera, maar in de studio kan je ook met een kat, cavia of ander klein huisdier terecht.

Maar hoe werkt dat? Waar begin je?

Hoe werkt een fotosessie bij mij?

Ik kan natuurlijk neerzetten boek je fotosessie, maar als jij nog niet precies weet hoe alles werkt en waar je voor wilt kiezen, vertel ik je hieronder hoe alles in zijn werk gaat.

De dag van de fotosessie

Nadat we contact hebben gehad, om te weten wat jij wilt en een datum en tijd hebben afgesproken, ontmoeten we elkaar op de locatie van jouw keuze.
Bij mij in Lansingerland in de studio of ergens op een buiten locatie. Van de buiten locatie stuur ik je een Google Maps link zodat we zeker weten dat we op dezelfde plek staan.
In de meeste gevallen ga ik van te voren kijken op de locatie, ik weet dan tijdens de fotosessie de mooie plekjes te vinden en hebben we alle tijd om de foto’s te maken. Soms heb ik je hulp nodig, jouw hond is misschien een beetje zenuwachtig of hij/zij vind het spannend. Meestal is dat na een paar foto’s ineens verdwenen en weet ie wat er van hem of haar verwacht wordt.

Wat gebeurt er na de fotosessie

Na de fotosessie ga ik de foto’s uploaden op mijn computer, uitzoeken wat goed is en nawerken.
Zodra ik de foto’s uitgezocht en nagewerkt heb, neem ik contact met je op.
Dan maken we een afspraak, om het resultaat van de fotosessie te bekijken.
Daar nemen we ruim de tijd voor, als je de foto’s terugkijkt komen ook de herinneringen aan de fotosessie terug. Daar moet je wel van kunnen genieten.
Ik zal ook voorbeeldproducten meenemen van de producten die je kunt bestellen

Wanneer krijg je de foto’s

Zodra ik weet welke producten jij wilt met welke foto’s, ga ik deze bestellen. Ik laat deze bij mij thuis afleveren om te zien of alles netjes is afgedrukt. Daarna maken we nog een keer een afspraak om de producten bij jou af te leveren. Het duurt ongeveer twee weken voor ik de bestelling binnen heb.

Als ik een minishoot boek is de afhandeling dan hetzelfde?

Heb je een minifotoshoot geboekt, ( een hele korte fotoshoot, van ongeveer 15 minuten, bij bijvoorbeeld een dierenspeciaalzaak)  ga ik ook de foto’s op de computer uploaden, uitzoeken wat goed is en nawerken.
Zodra ik de foto’s uitgezocht en nagewerkt heb, plaats ik de foto’s op een aparte pagina van mijn website. Deze is alleen toegankelijk met een wachtwoord.
Ik stuur je de link en het wachtwoord via de mail. Je kunt de foto’s bekijken en de producten bestellen. 

Wanneer krijg je de foto’s van de minishoot

Als ik jouw bestelling binnen heb, ga ik voor je aan de slag om de producten die jij wilt, te bestellen bij mijn leverancier. Ik laat deze bij mij thuis afleveren. Als ik alles nagekeken heb, zal ik het verpakken en afleveren op de vooraf afgesproken manier. Het duurt ongeveer twee weken voor ik de bestelling binnen heb.  

Heb je na het lezen van bovenstaande nog geen idee wat voor foto je wilt?
Je weet alleen dat je een gave foto van jouw huisdier wil laten maken. Ook dan ben je hier op het juiste adres.
Bel me of stuur een mail. Ik zal je een aantal vragen stellen, waardoor we er samen achter komen wat jouw wens is. 
Aan de hand van jouw wensen kan ik je verder helpen om de juiste keus te maken. 

Een paar voorbeelden

Wat voor soort foto kan ik buiten maken.

Fotosessies 4
Cooper met een gouden randje

Wat voor soort foto kan ik binnen maken.

Fotosessies 5
Fotosessies 6

Wat schreven klanten na afloop? 

We hadden ons helemaal geen zorgen hoeven te maken.

Onze hondjes waren superdruk en gespannen. We hadden ons er helemaal geen zorgen over moeten maken,  want Yvonne is heel rustig en heel geduldig. Tijdens het fotograferen was ik de “assistente ” , want ik kreeg opdrachten van Yvonne om de hond de goede kant op te laten kijken ,aandacht trekken om de oren mooi omhoog te krijgen, etc. Niets is Yvonne te gek. Ze ligt bv languit in het stof om een mooie kiek te maken. En natuurlijk na elke gelukte pose iets lekkers. Dat hadden onze hondjes snel door en deden vanaf dat moment  braaf wat gevraagd werd. 

Het was een hele leuke middag met elkaar en het resultaat is fantastisch. We laten de foto’s vaak zien en iedereen ziet meteen dat het professionele foto’s zijn. Echt een aanrader!

Groet, Corneel, Moni, Guus en Lola

P.S. van Yvonne.
Deze honden hebben mij geholpen met een opdracht voor een internationale challenge, Ik heb een blog  geschreven over deze fotosessie met nog meer foto’s die ik tijdens de shoot gemaakt heb.
Het blog vind je HIER

embark, up ups

Nooit gedacht dat het zo leuk kon zijn.

Zo leuk.
Ik had bij Animal Design een fotosessie voor de hond gewonnen.  Zelf zou ik niet op het idee van een fotosessie van onze hond zijn gekomen, maar nu raad ik het iedereen aan. Het was zo leuk om te doen. En als resultaat heb ik nu prachtige foto’s. Veel mooier dan dat ik ze zelf zou kunnen maken. Vanwege corona deden we de sessie buiten in De Groenzoom. Veel leuker en speelser dan binnen. Anders vind ik de foto’s zo “gemaakt”.  Yvonne had veel geduld en heeft heel veel foto’s gemaakt. Ik was zo benieuwd naar het resultaat. Gelukkig kreeg ik al diezelfde avond 2 fotootjes per app toegestuurd. En heel snel daarna de link naar de website waar ik een keuze kon maken uit de mooiste foto’s. De leukste foto hangt nu bij ons aan de muur.
Groetjes, Linda en Binky

Review Binky Fotosessie