kinderwagen met foto van puppies

Het verhaal achter deze puppyfoto’s

Een puppyfoto in de fotostudio.

Ik ben in 2018 begonnen met een fotocursus studiofotografie. Om daar daadwerkelijk mee aan de slag te kunnen, had ik wel een aantal dingen nodig.
Een studio, dat werd een omgebouwde trimsalon. Licht, dat moest aangeschaft worden, continue licht en flitslicht. Achtergronddoek, dat vond ik ergens in de vorm van een rolgordijn, de kleur was precies het achtergronddoek wat ik zocht. En als laatste accessoires. Dat was het leukste om te zoeken of soms gewoon tegenaan lopen en meenemen of ophalen. Zo gebeurde het dat ik ineens een studio inrichting had. De kinderwagen uit de foto. Hij lijkt misschien groot, maar het is een heel kleintje, het is een poppenwagen. Deze kwam ik tegen op facebook en ik ben hem ook direct gaan halen.

De kinderwagen vullen maar met welke hond?

Een hond of kat in de kinderwagen zou wel heel leuk zijn, mijn eigen hond, ik had op dat moment alleen Cooper, die paste niet in de kinderwagen. De kat vond het niet geslaagd, dat rare wiebelige wagentje. Dus de poppenwagen stond in de trimsalon/fotostudio en beetje te staan, wachten op iets wat erin kon. In de loop van 2019 kwam er een klant voor de trimsalon, zij vertelde dat haar hond, een Shih-Tzu, zwanger was. De puppies zouden na mijn vakantie geboren worden. En voor ik het zelf doorhad had ik al gevraagd of ik foto’s mocht nemen van de puppies als ze geboren waren. Ik had dat nog niet eerder gedaan, zo jonge puppies op de foto, maar was ervan overtuigd dat het ging lukken. De klant zei ja en we spraken af dat als de puppies geboren waren ik na ongeveer 3 weken een aantal foto’s zou nemen.

Half september belde de klant dat de pups inmiddels geboren waren. De moeder was een fantastische moeder en de pups deden het heel goed. De oogjes waren al een tijdje open en ze gingen steeds meer bewegen. Ze wilde ze graag langskomen voor een paar foto’s. En we hebben een datum afgesproken.

De puppies in de studio

Op de dag van de fotosessie was ik ’s ochtends al bezig geweest met het opstellen van een laag platform en een achtergrond. En het instellen van het licht. Maar er miste nog iets. De poppenwagen! Ik had geen idee of de fokster dat leuk zou vinden, ik heb de poppenwagen neergezet en kon ook zo weer aan de kant. De licht instellingen met en zonder poppenwagen bekeken. Ook dat was klaar. De wagen was wel een beetje diep voor die kleine hondjes. Een oplossing was een handdoek en een vachtje erin leggen. Ook moest hij niet bewegen en had ik de wielen vastgemaakt zodat rollen onmogelijk werd.

Daar kwamen de puppies , samen met de klant/fokster, een begeleidster en de moederhond. De moeder zat samen met de 5 puppies in een krat met een warm deken. 3 witte pups met zwart/bruine platen en 2 donkerbruine pups. Sommige sliepen en sommige piepte, wat een dotjes waren het. Vijf kleine puppies en verassend hoe ze nu, na 3 weken, al verschillend waren in grote en gedrag. Eentje was erg wakker en die mocht als eerste.

De poppenwagen? Ja die werd goedgekeurd. En daar gingen we. Wat een drukte en gepiep. En vooral veel slapen. Zeker niet van mij, een beetje onzeker nog over het licht en of het wel ging lukken maar na een aantal foto’s ging het eigenlijk als vanzelf.

Wat voor puppyfoto's maken?

Ik wilde ervoor zorgen dat er in ieder geval van elke pup 1 foto was. En misschien een aantal met zijn 2-en. De fokster kon de hondjes al aardig goed en wist welke er goed bij elkaar paste. Ik ging zelfs regisseren. Kan je misschien dit, en leg hem even zo neer, zullen we nog dit doen? Enz. enz. ik was helemaal blij. Er kwamen van allerlei ideeën in mijn hoofd, maar niet alles was uitvoerbaar de tijd ging ook een rol spelen.

Alleen in de kinderwagen, en met zijn tweeën.  En ook eentje met zijn alleen, dat was geen succes. Er waren er bij die de hele tijd sliepen en sommige waren de gehele tijd wakker. En diegene die wakker waren leken ook steeds actievere te worden. Zie dan maar eens 5 pups naast elkaar in een poppenwagen op een rij te hebben, die allemaal stilzitten. Dat ging niet lukken.

De twee van de foto bovenaan dit blog in ieder geval wel. Die lagen lekker naast elkaar een beetje over de rand te slapen.

Oké dan volgende plan. Poppewagen wegrijden. Daar vergiste ik me nog want van te voren had ik de wielen vastgeplakt met plakband zodat hij niet ineens ging rijden. Maar nu hij weg moest had ik daar niet meer bij stilgestaan. De Kinderwagen werd opgepakt en aan de kant gezet. Alle 5 de puppy’s op het deken neergezet wat op het platform lag. Moederhond zat het van een afstandje te bekijken.

Het werd een heel gekrioel, van slapende en verschrikkelijk wakkere minihondjes. Het werd wel een hele leuke foto met slapende, gapende, tong uitstekende en actieve pups. Nu snel weer terug in de krat bij moeders en op naar huis. Ik ging de foto’s bekijken.

De foto’s verwerken.

Tijdens het nawerken van de foto’s, leek het me een leuk idee om de foto een sepiakleur en oud randje te geven. Je houd ervan of je vind het niks. Uiteindelijk bleek het merendeel wat de foto gezien had het een leuke foto te vinden en is hij later zelfs in een galerij in Bulgarije digitaal tentoongesteld.

Wereldberoemde pups liggen er in deze poppenwagen. Ik heb vernomen dat deze hondjes nu Tebby en Sky heten. En elkaar nog regelmatig zien.

Hieronder zie je nog wat foto’s die ik tijdens deze fotosessie gemaakt heb. Als je op de foto klikt wordt deze groter weergegeven.

Wil jij ook een foto van jouw puppy?

Een foto binnen of buiten? Of probeer je het liever zelf?

Ik heb een pagina gemaakt speciaal voor puppyfotografie.

Ook organiseer ik elke maand een minifoto-sessie voor pups tot ongeveer 26 weken oud.
Heb je interesse? Kijk dan eens op deze pagina, je kan je daar aanmelden. Je krijgt dan een uitnodiging als ik een minisessie gepland heb.

Ga je liever zelf aan de slag?

Ik heb een E-book geschreven met een aantal voorbeeldfoto’s. Daarin beschrijf ik de problemen die je kan tegenkomen en een aantal oplossingen. Met behulp van een stappenplan help ik je bij het maken van een foto van je pup.

Dat e-book kan je HIER aanvragen.

Of kijk eerst op de informatie pagina

E-book-cover puppenfoto

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *