blog hond blijft zitten voor hondenfoto zitten

Hoe blijft jouw hond zitten?

Blijft jouw hond zitten? Hoe doe je dat?

Deze vraag hoor ik regelmatig. En daar is niet zo maar een antwoord op te geven. Het lijkt misschien of je hond heel lang stil moet blijven zitten voor een foto, of tijdens een fotosessie maar dat is niet het geval. Hoe doe ik dat dan? Dat zal ik je uitleggen in dit artikel. Ik heb in het verleden les gegeven op een hondenschool, dus mijn achtergrond is er al eentje van aanleren. Blijven zitten heb ik bij mijn eigen honden vanaf het begin dat ze kwamen direct aangeleerd. Maar natuurlijk zijn er ook honden die niet zo lang stil kunnen blijven zitten. Dan is het inspelen op het gedrag van je hond. Goed kijken wat deze doet, en daar gebruik van maken.

Jouw hond blijft zó goed stil zitten.

Elke keer als ik foto’s ging maken met Cooper nam ik wat lekkers mee. En ben elke keer iets verder weg gaan staan om de foto te nemen. Als ik terugliep en Cooper was op zijn plek gebleven, of dat nu zitten, liggen of staan was kreeg hij een beloning de ene keer een aai de andere keer iets lekkers. Ik bleef afwisselen dan blijft het een verrassing wat hij krijgt. En als hij dan een paar keer stil gezeten had, mocht hij daarna als een gek rondjes rennen. Want rennen als een gek dat vindt hij het leukste wat er is. Daarna ging ik weer van voor af aan beginnen met zitten of liggen. En daarna weer herhalen wat Cooper het leukste vind.

Natuurlijk ging het niet zo vlug als ik nu geschreven heb. Want de eerste keren deed ik 3 stappen bij de hond weg en hup daar kwam hij al. En dan lag ik klaar om de foto te maken en kwam hij toch weer aangelopen. Maar mijn trukendoos die ik had geleerd tijdens het lesgeven op een kynologenclub komt nog steeds goed van pas. Dat en heel veel geduld. Gelukkig zijn de foto’s tegenwoordig digitaal en gooien we gewoon weg wat mislukt, dus komt je hond een keer op je afgerend wordt niet boos maar glimlach, hou van hem, hij wil graag bij jou zijn.

Mijn hond loopt steeds weg. Heb je daar ook een tip voor?

Als je hond steeds wegloopt, wat bij mij in het begin ook gebeurde, laat ik de halsband en de riem vastzitten. Ik heb een rol-riem en dat zware gedeelte ( waar het katrol inzit) leg ik achter de hond zodat het op de foto niet te zien is. Of ik gebruik een hele lange riem die ik dan losjes om een boom heen leg zodat de hond weerstand voelt als hij weg wil lopen. Natuurlijk kan je ook een tentharing gebruiken en daar de riem aan vast maken.
Natuurlijk zal je dan een stukje riem zien, een andere keer zal ik een tip delen hoe je dat dan weer weg krijgt.

Wat is jouw beste tip?

Mijn beste tip? Dat zijn er eigenlijk Twee. De eerste is een hele berg geduld, heb geduld wil niet direct die mooie foto hebben. Jouw hond weet misschien helemaal niet wat je bedoeld of van hem of haar verwacht. En tip twee: Maak het leuk voor de hond, dan heb je zelf ook plezier. Bij mijn eigen honden heb ik het voor elkaar gekregen dat zij foto’s maken zo leuk vinden dat ze teleurgesteld zijn als ik mijn fototas pak en ze niet mee mogen.

Mijn hond wil nog steeds niet blijven zitten?

Gaat het je echt niet lukken? Of wil je eens weten hoe ik dat doe? Maak gerust een afspraak voor een fotosessie, dan kunnen we samen kijken wat voor jouw hond werkt, en je hebt direct een mooie of leuke foto.

Blijft jouw hond zitten
blijft jouw hond zitten
Hoe blijft jouw hond zitten? 3
Vast zitten met de riem dan kunnen we niet weglopen.
Hoe blijft jouw hond zitten? 4
Moeilijk hoor blijven zitten.

Wil je een volgend blog zeker niet missen?

Schrijf je dan in voor de maillijst. Dan stuur ik je een berichtje als het volgende blog online staat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *