blijven zitten

Hoe blijft jouw hond zo goed zitten als je een foto maakt?

Deze vraag hoor ik regelmatig. En daar is niet zo maar een antwoord op te geven.

Buitenlocatie zitHoe doe je dat? Hoe blijft jouw hond zo goed zitten?

Het lijkt misschien of je hond heel lang stil moet blijven zitten voor een foto, of tijdens een fotosessie maar dat is niet het geval. Hoe doe ik dat dan? Dat zal ik je uitleggen in dit artikel. Ik heb ooit les gegeven op een hondenschool, dus mijn achtergrond is er al eentje van aanleren. Dat heb ik bij mijn eigen honden vanaf het begin dat ze kwamen direct aangeleerd. Maar natuurlijk zijn er ook honden die niet zo lang stil kunnen zitten. Dan is het inspelen op het gedrag van de hond. Goed kijken wat deze doet, en daar gebruik van maken.

Jouw hond blijft zo goed stil zitten.

Als je hond steeds weglooptElke keer als ik foto’s ging maken nam ik wat lekkers mee. Ik ben elke keer iets verder weg gaan staan om de foto te nemen. Als ik terugliep en hij was op zijn plek gebleven, of dat nu zitten, liggen of staan was kreeg hij een beloning de ene keer een aai de andere keer iets lekkers. Ik bleef afwisselen dan blijft het een verrassing wat hij krijgt. En als hij dan een paar keer stil gezeten had, mocht hij daarna als een gek rondjes rennen. Dat vindt hij het leukste wat er is. Daarna ging ik weer van voor af aan beginnen met zitten of liggen. En daarna weer herhalen wat de hond het leukste vind.

Natuurlijk ging het niet zo vlug als ik nu geschreven heb. Want de eerste keren deed ik 3 stappen bij de hond weg en hup daar kwam hij al. En dan lag ik klaar om de foto te maken en kwam de hond toch weer aangelopen. Maar mijn trukendoos die ik had geleerd tijdens het lesgeven op een kynologenclub komt nog steeds goed van pas. Dat en heel veel geduld. Gelukkig zijn de foto’s tegenwoordig digitaal en gooien we gewoon weg wat mislukt, dus komt je hond een keer op je afgerend wordt niet boos maar glimlach, hou van hem, hij wil graag bij jou zijn.

tip om een hond te laten zitten tijdens de fotoMijn hond loopt steeds weg. Heb je daar ook een tip voor?

Als je hond steeds wegloopt, wat bij mij in het begin ook gebeurde, laat ik de halsband en de riem vastzitten. Ik heb een rol-riem en dat zware gedeelte ( waar het katrol inzit) leg ik achter de hond zodat het op de foto niet te zien is. Of ik gebruik een hele lange riem die ik dan losjes om een boom heen leg zodat de hond weerstand voelt als hij weg wil lopen.

Wat is jouw beste foto tip?

Mijn beste tip? Maak het leuk voor de hond, dan heb je zelf ook plezier. Bij mijn eigen hond heb ik het voor elkaar gekregen dat hij foto’s maken zo leuk vind dat hij teleurgesteld is als ik mijn fototas pak en hij niet mee mag.

Mijn hond wil nog steeds niet blijven zitten?

Gaat het je echt niet lukken? Of wil je eens weten hoe ik dat doe? Maak gerust een afspraak voor een fotosessie, dan kunnen we samen kijken wat voor jouw hond werkt, en je hebt direct een mooie of leuke foto.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *