Valentijns foto

Hoe maakte ik deze foto-1

Het idee, een Valentijns foto

Begin vorig jaar zag ik overal Valentijns artikelen verschijnen, allerlei soorten cadeautjes. Ook waren er heel veel verschillende kaarten maar wel allemaal met hartjes. Ik wilde eigenlijk ook wel iets leuks doen met honden voor Valentijn.
Het leek mij vooral leuk om een hond een Valentijns wens over te laten brengen. Oké, dan is het niet meer te raden van wie de boodschap komt als je eigen hond op de foto staat, maar dat maakte mij op dat moment niet uit.

Een idee was geboren, maar hoe zou ik dat aanpakken, een foto, maar hoe en met wat?
En hoe ga ik dan een voorbeeld foto maken? Want als ik iets wil laten zien wat er mogelijk is moet ik ook wel een voorbeeld foto hebben.
De radartjes in mijn hoofd kwamen in beweging. Die draaien meestal op volle snelheid als ik aan het werk ben. Je wilt echt niet in mijn hoofd zitten op dat moment, er vliegen van allerlei ideeën langs. Een pen en papier liggen altijd dichtbij. Als er dan een idee in me opkomt wat ik echt heel leuk vind kan ik het direct opschrijven. Daarna laat ik het een paar dagen rusten en kijk ik er nog een keer naar.

Wat kies ik en wie kies ik?

Sommige ideeën leken mij niet echt uitvoerbaar, zoals één beeld wat ik als idee langs kreeg. Dat plaatje komt uit de film Lady en de vagebond. Samen eten van spaghetti. Heel leuk en misschien ga ik het toch nog wel eens proberen. ( mijn honden zijn dol op spaghetti, haha) Maar één idee was wel mogelijk een hond die een roos vasthoud. Dat zou het worden.

Dan komt de volgende stap want welke hond ga ik daar voor gebruiken. Sammy de kleine zwarte of Cooper de grote wit met bruine? Sammy wil wel iets vasthouden maar dan ook graag direct opeten en Cooper die houd niet graag iets in zijn bek. Dan ga ik toch maar eens kijken of Cooper het vast wil houden deze keer.

De volgende stap werd het zoeken naar een roos. Dat moest natuurlijk geen echte zijn met die stekels. Een nep roos die er wel echt uitziet. Die was al snel gevonden bij een plaatselijke winkelier en voor de zekerheid maar 2 mee genomen. Stel je voor dat er een sneuvelt.

De uitvoering

Thuis gekomen van mijn rozenjacht heb ik het uitgeprobeerd met Cooper, zou hij de roos vast willen houden? Ik was te nieuwsgierig om langer te wachten. Mobiel bij de hand zodat ik ook direct een proeffoto kon nemen.

Sammy had al gelijk door dat er zou een foto gemaakt zou worden. Hij wilde wel op de foto, maar dat was niet mijn plan. Gezorgd dat Sammy even rustig op zijn plek bleef zitten, snoepjes doen wonderen.
Dan Cooper gevraagd om te gaan zitten. Gewoon op het plekje waar hij stond niet in de fotostudio. Eerst maar eens kijken of hij de roos wil vasthouden. Je begrijpt misschien wel mijn blijdschap na de eerste poging. Want wat gebeurt er?
Cooper gaat zitten. Ik bied de roos aan en vraag hem om deze vast te houden. Hij kijkt me aan en pakt de roos vast. Hij blijft gewoon zitten en kijkt me nog steeds aan. Ik maak snel een foto met mijn mobiel.
Sammy komt stiekem van zijn plek en liep ook gewoon weer heerlijk door het beeld. Hij wil aan de roos ruiken, jammer Sammy hij is nep en je kunt het niet eten. En Cooper die blijft gewoon zitten. Ik loop naar hem toe en pak de roos. Geef hem een hele dikke knuffel en doe even lekker gek met hem, dat vindt hij altijd leuk en voor hem is dat ook een beloning.

cooper houd de roos vast terwijl sammy kijkt of je het kan eten

De echte foto

Een paar dagen later gaan we voor het echie. De keus voor de hond is gemaakt.
De trimsalon wordt omgebouwd. Achtergrond doek opgehangen, tafel neergezet, lampen aangesloten en mijn fotocamera ligt ook klaar.

Ik vraag Cooper om op de tafel te komen zitten. Niet een gewone tafel, de trimtafel daar zit rubber op dus kan hij ook niet uitglijden. Ik stel het licht in en Cooper zit rustig te wachten. Oké, nu ben ik er klaar voor. Cooper jij ook? Hier is de roos. Houd jij hem vast? Ik maak de eerste foto, oeps een beetje te fel licht nog. Cooper sluit automatisch zijn ogen. Sorry Cooper het licht staat nog iets te fel. Ik geef hem even iets lekkers, flits nog een keer zonder een foto te maken en geef hem dan nog een keer iets lekkers. Hij knippert minder. Ik merk dat hij het moeilijk vind om de roos vast te houden, maar hij doet zo zijn best. Ik maak snel een aantal foto’s, in de hoop dat er een leuke bijzit.

Ogen dicht

Afleiding

Dan ineens is Cooper even afgeleid. Sammy staat achter de deur te piepen. Hij wil ook op de foto. Ik heb 15 foto’s en laat het erbij. Cooper mag de roos loslaten en krijg wat lekkers om op te eten. Hij mag op de grond en even buiten uitdollen met Sammy. Die twee rennen wat af in de tuin. Ik ga nu kijken of er een mooie of leuke bijzit. En dat blijkt het geval te zijn. De studio wordt weer opgeruimd, de honden weer naar binnen en ik achter de PC.

Hoe maakte ik deze foto-1 4

Het eind resultaat

Wat een geluk dat het zo snel gelukt is. Ik heb een aantal leuke foto’s om op Facebook en Instagram te delen. Om te laten zien wat er mogelijk is en iedereen een fijne Valentijnsdag te wensen.

Hoe maakte ik deze foto-1 5
Hond met een roos in zijn bek.

En dit jaar? Dit jaar ga ik proberen buiten een foto te maken. Ook weer met een roos. En wie weet mag Sammy nu ook als model fungeren.

Een volgend blog zeker niet missen?

Schrijf je dan in voor de maillijst. Dan stuur ik je een berichtje als het volgende blog online staat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *