blog-2-2021-uitgelicht schildpadpoes

Hoe maakte ik deze foto-2

ONVERWACHTE ONTMOETING

Niet een heel verhaal zoals de vorige foto. Hoewel als ik nu naar de foto’s kijk die ik die dag gemaakt heb tijdens de wandeling wordt het toch nog een heel verhaal. Maar dan van 2 foto’s.

Dat is het leuke als ik terugkijk, meestal herinner ik me wel waarom en waar ik de foto gemaakt heb. Maar de foto van de poes heb ik in mijn gedachte niet gelinkt aan de foto die ik ging maken. Dat is bij deze rechtgezet.

Ik wist niet meer welke foto ik ging maken toen ik de kat tegenkwam maar nu ik in mijn archief kijk weet ik dat weer. Deze toevallige ontmoeting met de kat was een bonus. En nu dus voor jullie ook want het is een verhaal voor 2 foto’s.

Op weg om leuke foto’s te gaan maken in het park bij ons. Liep ik met Cooper, Sammy en mijn fototoestel de deur uit. Als ik de weg oversteek hoef ik nog maar 200 meter te lopen en ben ik in het natuurgebied de Groenzoom.

Natuurlijk moet er gesnuffeld worden en onderweg komen we nog langs een zijstraat.

Achter het stukje gras stonden de rozen in bloei en dat kan een mooi effect geven in de achtergrond. Dus ik zet Cooper neer, die is meestal het rustigste, hij zit tussen het gras, ik maak wat proeffoto’s, maar Sammy is onrustig en als ik goed kijk weet ik waarom.

Er zit een kat in het gras. Een mooie schildpadpoes. Snel zeg ik tegen de honden dat ze moeten zitten en wachten. Ik ga weer liggen en stel scherp klik klik, en nog een keer.
De poes kijkt me een beetje raar aan. Wat doe jij nou?

Sammy begint te piepen daar is de poes niet van gediend die kijkt Sammy boos aan, draait zich om en sluipt weg de slootkant in. Maar ik heb wel een leuke foto van de poes. Die zie je hierboven.

Gelukkig heb ik Sammy vast en kan hij er niet achteraan. Ik neem nog wel een paar foto’s van Sammy voor de rozen en in het gras. Maar dat werd niet wat ik wilde zien. Dus lopen we verder.

Boze poes dreigt naar Sammy
Sammy kijkt naar poes

MIJN IDEE VOOR EEN FOTO

Wat was dan mijn idee voor de foto. Aangezien Sammy nu 2 maanden bij ons was en eigenlijk wel snel groeide wilde ik voordat hij te groot was hem op de foto met Cooper. En dan zo dat Cooper zit en Sammy tussen zijn voor poten zat. Of dat zou lukken? Geen idee, je weet het nooit bij honden, bij dieren over het algemeen moet je het maar nemen zoals het komt.

Op naar een rustig stukje in het park. In ieder geval niet het fietspad. Ik weet wel een leuk plekje waar over het algemeen alleen voetgangers komen. Het is gelukkig al een tijdje droog weer dus kunnen ze ( en ze zijn dan Cooper en Sammy )eerst even rustig uitdollen. Zonder erg vies te worden. Ik neem nog even een foto van een tureluur die op een vreemde manier zijn kop beweegt. Het gaat te snel om leuk op de foto te krijgen..

Tureluur

Tijd voor de foto

Ik loop verder en op het door mij uitgekozen plekje aangekomen roep ik Cooper en zet hem neer. Als een volleerd model blijft hij rustig zitten wat komen gaat. Sammy …dat is een ander verhaal. Ik zet hem neer tussen Cooper zijn voorbenen. Neem afstand en ja hoor daar komt hij achter mij aan. Direct in het rondkijkend wat er allemaal gebeurt. Ik loop terug zet Sammy weer tussen de voorpoten en loop weer weg. Yes, hij blijft zitten. Maar het is niet de foto die ik in gedachte had. En na 3 foto’s gaat Sammy liggen ook dat is niet de bedoeling.

Nog maar een keer doen

Ik loop weer terug en zet ze weer neer in de positie die ik graag wil zien. Ja doei, denk Sammy dat wil ik helemaal niet ik wil naast Cooper zitten, en kruipt heel stiekem tussen de voorpoten van Cooper vandaan en gaat naast hem zitten. Ik maak wel een foto en loop terug. Geef ze een snoepje, ze zijn tenslotte wel heel braaf om niet weg te lopen en te gaan rennen. Maar nog geen goede foto. Nog maar een keer. Het gaat al beter. Als ze nu ook nog allebei naar mij willen kijken dan is het perfect.

Het lukt!!!

En dan heb ik ineens geluk. Ik zet ze weer goed bij elkaar en loop terug naar mijn plaats en op het moment dat ik de eerste foto gemaakt heb gebeurd er iets achter mij. Ze zijn ineens allebei attent en willen weten wat daar gebeurd. Ze kijken mijn kant op en KLIK ja nu heb ik jullie! Geweldig. Ik blij en geef ze het commando vrij. Als een gek gaan ze met elkaar aan de ren. Even uitdollen.

We maken ons rondje park af en ik duik blij achter de pc om alle foto’s te bekijken en uit te zoeken.

De bloopers of niet gelukte foto’s kan je vinden in een ander blog.

Dit is de foto die ik wilde maken.

Met z'n tweeën

Een volgend blog zeker niet missen?

Schrijf je dan in voor de maillijst. Dan stuur ik je een berichtje als het volgende blog online staat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *