Hondenfoto en checklist

Hoe maakte ik die lijst met 9 hondenfoto tips.

Tips delen om je hond te fotograferen.

Geef jij ook tips? Om je hond mooi op de foto te zetten. Maar jij maakt toch zelf hondenfoto’s? 
Ja inderdaad, ik maak foto’s maar geef ook tips zodat je zelf een mooie hondenfoto kunt maken.
En die tips geef ik gratis. Ik heb een checklist gemaakt met daarin een aantal punten waar je zeker van te voren even bij stil kan staan. En een aantal tips om een mooie foto te maken.

Want zeg nou zelf, jouw hond is de allermooiste en natuurlijk wil je daar een mooie foto van.
En zoals ik in eerdere blogs al schreef is dat niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet als je hond niet wil blijven zitten.

Fototips voor een mooie hondenfoto.

Uit alle ervaringen waar ikzelf tegenaan ben gelopen heb ik een aantal goede tips verzameld die je makkelijk kan toepassen.
Maar die wel een groot verschil kunnen maken, hoe de foto er uiteindelijk uit komt te zien. Want misschien heb je dat wel eens, je ziet iets, denk “dat is mooi”, je maakt een foto en dan ziet het er toch heel anders uit. 

Een checklist met niet alleen fototips.

De lijst begint met een aantal punten waar je rekening mee kan houden.
En geloof me, ik heb ze zelf ook allemaal meegemaakt, deze zijn mij dus ook allemaal bekend.
Een voorbeeld? Je zit niet lekker in je vel, denk je dan dat een foto lukt? Of als de hond niet lekker in zijn vel zit of al heel de dag tegen de draad is. Ook dan heb je een hele grote mogelijkheid dat de foto niet lukt.

En vervolgens heb ik daaronder 9 korte tips gezet, waarin ik vertel hoe jij een foto kan maken met een kleine aanpassing.
Deze tips zijn ontstaan naar aanleiding van datgene wat ik vaak mis zie gaan bij de foto’s die ik voorbij zie komen. De tips zijn dus vooral het hoe het anders kan, dat je met een kleine aanpassing al een hele andere foto krijgt.

Hoe werd het een goede foto checklist?

Nadat ik de lijst met tips klaar had, wilde ik daar ook foto’s bij.
Het is met foto’s veel makkelijker uit te leggen dan met alleen tekst. Op die manier kan ik ook veel makkelijker het verschil laten zien. Niets is goed of fout, iedereen doet zijn best dus fout is er niet, het kan soms op een andere manier er heel anders uitzien. En dat is wat ik wil laten zien.

Het weer was niet echt gunstig, op het moment dat ik het idee kreeg dat ik er foto’s bij wilde plaatsen. Nu had ik natuurlijk oude foto’s kunnen gebruiken. Ik vond het wel belangrijk dat je de verschillen goed kan zien en wilde nieuwe foto’s maken. Met mijn eigen hond zou het wel lukken. Ik ging samen met Cooper naar buiten. En die vond het geen probleem om even midden in een plas te gaan zitten. Of aan de waterkant te gaan staan of liggen. Hij mocht mee! Dat was zijn feestje en alsof het voorbestemd was, ging ook de zon nog even schijnen, die had ik net nog even nodig.

De checklist is klaar

Nu ik tips en foto’s had, heb ik alles bij elkaar gezet en er een mooi document van gemaakt. 
Op de website klaargezet om gratis gedownload te worden. En dan merk je dat er nog zoveel meer tips zijn die je ook had willen gebruiken.
Zo is ook mijn idee ontstaan om elke zaterdag een tip te delen.

Wie weet maak ik een boekje van alle tips als er veel interesse is. Of ik maak zo wie zo een boekje gewoon omdat ik het leuk vind.

Meehelpen met nog meer tips te verzamelen?

Heb jij nog een goede tip? En wil je die delen met mijn volgers? Mail me gerust.
Dan kijk ik of ik deze nog niet heb en mee kan nemen in een zaterdag tip of in een update van de checklist. Mocht ik een boekje maken,  kan ik jouw tip daar ook in meenemen en jouw naam wordt dan bij de tip vermeld. 

Problemen en oplossing.

Mocht je tegen problemen aanlopen mag je me ook altijd een berichtje sturen met de vraag of ik een oplossing weet.
Mocht het nu helemaal niet lukken, mag je me ook vragen een fotosessie met jouw huisdier te doen om er dan ook achter te komen waarom het misschien niet lukt. Kijk even op de contactpagina hoe je mij kan bereiken.

Geïnteresseerd in de checklist?

Ben je geïnteresseerd in de checklist?
Hier kan je hem downloaden.

Wil je een volgend blog zeker niet missen?

Schrijf je dan in voor de maillijst. Dan stuur ik je een berichtje als het volgende blog online staat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *