ik kijk niet!

Nu staat mijn hond wel goed op de foto!

Ken jij dat ook?

Je hebt een hele leuke hond, iets onderdanig, maar voor de rest een schat. Een ding is er niet fijn, je krijgt hem met geen mogelijkheid mooi of leuk op de foto.

Ik ben begonnen met fotograferen van o.a. honden en heb voor mijn klanten van de trimsalon ( ja, ik trim ook honden) een aanbieding gemaakt. Deze vertelde ik aan een klant waar zij op reageerde, erg leuk maar die van mij wil echt niet op de foto.
Als je het leuk vind wil ik het graag proberen, het gaat er mij om dat hij op de foto komt zoals hij is. Als dat voor jou ook goed is. Dat vond ze een goed idee, ik heb haar een mailtje gestuurd met informatie en daarop heeft zij een afspraak gemaakt.

De dag van de foto

Als de dag is aangebroken, ben ik al even bezig geweest om de trimsalon om te toveren tot een fotostudio en heb ik al proefopnames gemaakt, met een speelgoed hond en met mijn eigen rakkers.
Als Dulce binnenkomt, zie ik dezelfde onderdanige ietwat angstige hond die ik ook zie als hij in de trimsalon komt. De stress spat er nog net niet vanaf. Voor Dulce is dit een bekende omgeving en dat is fijn voor hem. Hij mag ook gewoon op de trimtafel zitten. De omgeving is wel iets anders maar de geurtjes die hij normaal ruikt zijn er nu ook.

Ik zet Dulce op tafel en twijfel, zal ik hem vastzetten of niet. De klant bevestigd dat hij zo wel blijft zitten hij springt nooit ergens af. Ik maak een foto, licht is goed, scherpte ook. En nog een foto en dan, ja daar ging Dulce van de tafel af. Ik loop naar hem toe en stel hem op zijn gemak, ik heb even rustig naast hem gezeten en gepraat. Of hij me kan verstaan maakt me niet uit, de aandacht en mijn houding zijn vaak genoeg om hem weer iets rustiger te krijgen.
Opnieuw op tafel en nu vast gezet net zoals hij vast zit als hij voor een trimbeurt komt.

Het is hard werken om tot het juiste resultaat te komen.

Natuurlijk gaat het niet vanzelf, we halen allerlei capriolen uit om zijn aandacht te vragen, snoepjes speeltjes, rare geluiden, een andere hond. En af en toe heel af en toe kijkt hij mijn kant op of net langs mij heen, dan maak ik snel een foto.

Als ik een aantal foto’s aan de klant laat zien zegt ze “oh ja, die is leuk hij kijkt niet in de camera maar zo is hij wel echt.” En op dat moment weet ik dat het goed is. Yes, hoor ik van binnen gelukt. Ik maak nog een paar opnames maar zie dat Dulce zijn tong steeds langer word en hij steeds meer een gestreste blik krijgt, het is genoeg. We zijn 20 minuutjes bezig geweest.
Ik heb uiteindelijk 6 foto’s die ik goed genoeg vind en waar de klant uit kan kiezen.

De aanbieding was voor 1 afdruk met een optie voor meerdere afdrukken met bijbetaling, ze kiest uiteindelijk voor 2 foto’s. Wat nogmaals bij mij de bevestiging geeft dat het goed is.
Als ik de foto’s bij haar ga brengen vind ze de foto’s prachtig. En de hond, die ziet er in zijn eigen omgeving hetzelfde uit als in de trimsalon. Met dezelfde blik. …of komt dat nu doordat ik in huis was?

Heb jij ook zo’n hond die niet op de foto wil? Kijk dan eens op deze pagina.

hond ziet je wel maar kijk niet

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *