kleurrijke achtergrond

Kleurrijke achtergrond (opdracht 1)

Heb ik al verteld dat ik aan een nieuwe uitdaging ben begonnen?

Ik ben weer aan het leren, samen met ruim 140 andere hondenfotografen van over de hele wereld. Zes maanden lang elke twee weken een nieuwe opdracht. Deze uitdagingen worden georganiseerd door twee geweldige fotografen, één uit Australië en één uit Nieuw Zeeland.  Het gebeurt allemaal online, met tekst en video en een Facebook-groep voor interactie met medefotografen.

De eerste opdracht heet Colouriffic

We moeten een foto inleveren met een kleurrijke achtergrond.

Ik ga op zoek, maar dat is nog niet gemakkelijk, om kleuren te vinden. Die ik geschikt vind en die bij de hond passen.  Niet elke hond is geschikt voor elke kleur, of eigenlijk de kleur vacht van de hond is niet geschikt voor elke kleur. Daarnaast kun je de hond ook niet overal neerzetten. Ik ga een tuindersgebied in waar heel veel gekleurde roldeuren zijn. Maar dat is toch niet echt iets voor deze challenge.

kleurijke achtergrond, Cooper bij een blauwe deur
Kleurrijke achtergrond, Sammy op een oranje achtergrond

Locatie zoeken via Google maps

Via internet zoek ik naar muurschilderingen, graffiti. Maar ook die zijn er niet echt op de juiste of veilige plekken. Eentje midden in de stad, maar daar houden die twee honden van mij niet van. En toch ga ik daar nog wel een keertje kijken. Hoe die locatie er in het echt uitziet, want een hond die wel in de stad gefotografeerd zou willen worden kan daar een hele mooie foto verwachten.

Als ik verder zoek, naar een kleurrijke achtergrond, kom ik uit bij een ziekenhuis in Zoetermeer. Daar zou een container staan, een groen! Dat zou mooi passen bij Sammy. Op zondagochtend vroeg stappen  we, Cooper, Sammy en ik in de auto en rijden we ernaartoe. Onderweg maken we een tussenstop op een industrieterrein.

Na het zien van een inspiratievideo van een van de organisatoren van de uitdaging, heb ik nog een idee. En ook dat wil ik uitproberen. In ieder geval kijken of ik een geschikte achtergrond kan vinden. En die vind ik!

Cooper mocht poseert  en dat doet hij fantastisch. Ik merk  wel dat ik met hem minder buiten heb geoefend en hij soms niet meer zo goed weet, wat nu de bedoeling is. Maar wat is hij blij als hij het snapt, dat merk hij aan mijn enthousiaste gepraat. Foto gelukt!

Cooper weet weer hoe hij moet poseren

Op naar de volgende fotolocatie

We gaan naar het ziekenhuis, de container staat op het terrein van het ziekenhuis dus ik moet wel de parkeerplaats op. En ja hoor daar staat ie, precies zoals ik gezien heb op Google maps.

Maar jeetje, hij staat vol in de zon! Zou het nu wel lukken? Want Sammy in de zon en de container ook geeft geen mooi licht op de foto. Maar ik zie een oplossing.  Als ik Sammy iets verder van de container zet, zit hij precies in de schaduw van een boomkruin.
En daar lukt het, soms.  Ja soms, want het waait haha, en dan waait de schaduw ook weg. Dan zit Sammy weer volop in de zon. Er komen vogels overgevlogen die natuurlijk bestudeerd moeten worden. Dus hup hoofd omhoog. En het ruikt ook erg lekker, of zouden dat de snoepjes zijn in mijn zak? Dat kan ik later zien op de foto’s, Sammy heeft wel een hele flexibele neus.

Foto's uitzoeken en nabewerken.

Op naar huis en de foto’s uitzoeken, nawerken en eentje uitkiezen om in te sturen. Ik overleg eerst nog even met de andere deelnemers in de Facebook-groep en deel ook wat bloopers gedeeld. Zoals deze:

Welke foto ga ik inleveren?

Ik stuur een foto van Sammy in. Het enige wat ik kan doen is wachten. Is mijn foto goed genoeg? Hoe heb ik het gedaan? Goed genoeg voor de Top 20 of Top 10?
Dinsdag komt dan het verlossende antwoord. Van de 113 ingestuurde foto’s heb ik de Top 20 bereikt! Geweldig en dan te bedenken dat ik twijfelde of ik niet nog een betere foto had moeten maken.
Nu wachten op de feedback van alle ingestuurde foto’s.

Alle gekozen top 20 - colouriffic- Embark

Afronden en feedback opdracht 1

En de feedback  is geweldig. Twee uur video waarin alle 113 foto’s feedback  krijgen. Ik had het goed gedaan, geen verbeterpunten. En van de tips bij de andere foto’s, ook kan ik weer van leren. Ik heb gezien hoe ze de top 20 en de top 10 uit hebben gekozen. Dat is een lastige beslissing voor hen.

Nu op naar de volgende challenge. De foto van Sammy voor dit groene kunstwerk mag ik nu delen met de TOP 20 batch.

Wil jij mij volgen tijdens deze opdrachten? Schrijf je dan in voor de blogpost.
Dan stuur ik je een mail als er een nieuw blog online staat.
Aanmelden kan hier: https://bit.ly/blogpost-animal-design-fotografie

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *