loop je mee tijdens een fotosessie?

Loop je mee tijdens deze fotosessie?

Loop je mee?

Loop je mee tijdens deze fotosessie? Is een beetje rare titel misschien, maar om uit te leggen hoe ik een fotosessie buiten doe is het misschien leuk om een keertje met mij mee te lopen in een verhaal. Hoe ik tijdens een boswandeling een foto maak. Niet echt een wandeling en ook niet echt een fotosessie eigenlijk een beetje van allebei. Ga je mee?

Ik ga nog even naar het bos!

Dit roep ik thuis, mijn man weet dan al hoe laat het is. Hoewel het bos ongeveer 15 minuten rijden is met de auto, is even echt geen half uurtje, waarschijnlijk ben ik dan over ruim 2 uur wel weer thuis. Cooper ( mijn hond ) staat al kwispelend klaar, die hoorde het woord bos en zag mijn zwarte tas staan, waar ik al even in gekeken had en die weer dicht gegaan was. Hoorde hij daar nu een plastic zakje? Dan is het helemaal feest. IK MAG MEE! denkt hij dan. En ja hij mag mee ik pak de riem, mijn tas en oh ja, sleutels is ook handig als je auto moet rijden.

Ik laat Cooper op de achterbank zitten en stap in. Klaar, vraag ik aan hem? Hij gaat liggen. Dan gaan we. We rijden richting bos, eerste een stukje snel en aan het eind rustig over de drempels, na ongeveer 15 minuten komen we aan op de parkeerplaats. Fijn, denk ik weinig auto’s, dan is het nog niet zo druk.

In het bos wordt er eerst gesnuffeld en gezocht.

Eerst een klein stukje lopen, Cooper weet inmiddels waar hij is maar alle geurtjes wil hij wel even ruiken. Ik kijk of ik een mooi plekje zie om een foto te nemen. Niet alleen van de hond, maar ook een mooie achtergrond. Het ruikt heerlijk in het bos, en vogels proberen elkaar te overtreffen met hun gezang.
Dan zie ik een leuk plekje op een boomstam, helaas is de achtergrond dor en droog. Verderop is een aantal mooie bomen rij langs een fietspad met helaas een verkeersbord, hm dat wordt fotoshoppen denk ik gelijk.

Als ik me omdraai zie ik een heel leuk plekje met mooie stenen, het lijken wel zuilen. Ze staan een beetje dicht op elkaar, maar tussen twee zuilen zit genoeg ruimte voor Cooper om tussendoor te lopen. Niet dat dit mijn bedoeling is, ik zou graag willen dat hij daar gaat zitten en er tussendoor kijkt, maar als hij ziet dat hij weg kan is dat voor hem veiliger.

 

bomenrij en een verkeersbord
Hond wacht totdat hij mag komen

Een proeffoto en Cooper op zijn plek.

Cooper snuffelt nog even lekker als ik mijn spullen uitpak en een proeffoto maak. Ja, dat moet wel lukken. Mijn tas laat ik op die plaats liggen en ik loop richting Cooper, zo nu mag hij gaan zitten. Eigenlijk vindt hij het nog best een beetje raar, tussen die stenen wat wil je nou Yvonne? Dat is toch niks dan zie ik je niet! Ja Coop, dat is op dit moment nog even de bedoeling.

Ik loop terug, pak mijn toestel en ga op de grond liggen. Even scherp stellen op de steen en dan roep ik Cooper, maar wie er komt, geen hond. Dus alles weer neerleggen en teruglopen. Zit meneer nog keurig op de plek waar ik hem neer had gezet. Ik lach, geef hem een snoepje en zeg als ik roep mag je komen. Ik loop weer terug, ga liggen, pak mijn toestel en daar komt Cooper, iets te vroeg.
Zo gaat het nog een aantal keer. Maar dan ineens lijkt hij het door te hebben.

 

te vroeg komen
Fotosessie met Cooper

Zou het lukken?

Ik lig klaar, heb scherp gesteld en roep. Ik wacht, en dan komt er langzaam een hondenkop achter de steen vandaan. Ik druk af en nog eens en nog een keer. Dan komt hij helemaal tussen de stenen door naar me toe. Snel leg ik alles neer, ga op mijn knieën zitten met mijn armen wijd en vang hem op, een dikke knuffel krijgt hij, en een beloning, voor Cooper is dat even gek rennen in een rondje om mij heen.

In de verte komt er een andere hond aan, hij kijkt naar de hond en kijkt naar mij alsof hij vraagt, mag ik. Ga maar kijken zeg ik dan, hij loopt al snuffelend een stukje in de richting van de hond maar komt toch weer terug. Ik heb ondertussen mijn foto’s snel bekeken en zie dat er een aantal leuke tussen zitten.
Tijd om richting huis te gaan, spullen weer in de tas en de tas weer op mijn rug, Cooper weer aan de lijn en via een omweg lopen we terug naar de parkeerplaats waar we water drinken, Cooper uit een bak en ik uit de fles.

We stappen weer in de auto en dan zie ik de tijd, oeps dat was iets langer dan even.

Geïnteresseerd? Wil je meer weten?

Een fotosessie is elke keer anders maar dit geeft een globaal beeld, ik doe het op deze manier. Zonder druk of stress. Op die manier heeft de hond daar ook het minste last van. 
Geïnteresseerd?  Via de contactpagina zie je vele mogelijkheden om mij te bereiken en om informatie te vragen.  Of neem een kijkje op de Fotosessie pagina en bekijk alle mogelijkheden.

Een volgend blog zeker niet missen?

Schrijf je dan in voor de maillijst. Dan stuur ik je een berichtje als het volgende blog online staat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *