Cooper tussen de palen n.a.v. checklist met 9 tips

Mooie hondenfoto met checklist en 9 tips

Hoe maak je zo’n mooie hondenfoto

Je hebt een hond. En geen gewone hond het is echt een pracht exemplaar. Lief, hij luistert en ziet er echt geweldig uit. Een topmodel voor een hondenfoto

Natuurlijk wil je daar een foto van en je gaat aan de slag. Maar niets lijkt op de foto’s die je voorbij ziet komen op internet, niet die van Facebook en ook niet die van Instagram.

Hoe krijgen ze dat nu voor elkaar. Je maakt een screen van een gave foto en gaat zelf aan de slag. Maar de frustratie steekt de kop op telkens als je denkt, yes ik heb het, is het toch weer anders op dat stilstaande plaatje. Of jouw hond denkt, ja dag, dat konijn of die eend verderop is veel leuker! En weg is ie weer.

Is samenwerken makkelijker voor de foto van je hond?

Alleen een foto maken is ook erg moeilijk. Maar ja, wie wil er nu met je mee om die foto te maken. De een na de ander wil je graag helpen alleen jouw hond denkt daar anders over. Wauw leuk, de buurvrouw gaat mee dollen! Dat wordt feesten! En weer is het niks. Frustratie steekt de kop op en je gaat je steeds meer concessies doen. Die mooie foto van Instagram, die wordt het niet jammer genoeg.

Een beetje geluk helpt en met mijn 9 tips

Natuurlijk is het ook niet zo gemakkelijk als het lijkt. Maar dat is met heel veel dingen zo. En soms heb je mazzel een beetje geluk en lukt het gewoon. Dan heb je wel dat mooie moment, die gave foto.

Natuurlijk ben ik ook vaak genoeg gestruikeld en heb ik met vallen en opstaan geleerd hoe het kan. Om je te helpen heb ik een lijst samengesteld een checklist met dingen waar je aan moet denken. En een aantal tips om die mooie foto te maken.

Ga je de foto afdrukken of gebruik je hem digitaal

Maar dan, wat doe je met de foto? Zet je hem op sociaal media om hem aan iedereen te kunnen laten zien. Of op je mobiel, als achtergrond plaatje? Wil je hem als achtergrond op je pc?
Of wil je de foto laten afdrukken? Om neer te zeten of op te hangen? Keuzes die mede bepalen of je foto geslaagd is.

Tegenvallende afdruk van je foto

En is een afdruk die je hebt laten maken wel eens tegengevallen? Eerlijk? Bij mij wel.
Zo jammer, dan denk je een onwijs gave foto te hebben wil je die graag in een lijstje doen en dan valt het zo tegen als hij eenmaal afgedrukt is. En lijkt het al helemaal niet meer op de foto die je in gedachte had.

Een foto met een gevoel

En weet je wat ook meespeelt? De situatie waarin de foto gemaakt is. Het kan nog zo een mooie foto zijn, van dat enen moment dat je hond luisterde en even stilzat, maar als de hele tijd jouw hond achter iets aanholde niet stil wilde zitten en jij jezelf ging ergeren of misschien wel even boos moest worden waardoor je hond stil ging zitten blijf dat in gedachte toch bij je.

Een checklist en 9 tips

Om je nu al wat ellende te besparen heb ik een checklist samengesteld met wat je in ieder geval nodig hebt en 9 tips opgeschreven en geïllustreerd met foto´s zodat jij ook een mooie foto van jouw hond kan maken.
Je kunt deze checklist met tips HIER downloaden.

In een volgend blog zal ik vertellen hoe ik zorg dat mijn hond kan blijven zitten.

Wil je dat volgende blog zeker niet missen?

Schrijf je dan in voor de maillijst. Dan stuur ik je een berichtje als het volgende blog online staat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *