Over mij en mijn werk

Dierenliefhebber met een passie

Dit ben ik, mijn naam is Yvonne, vanaf jonge leeftijd al enthousiast bezig met dieren.
Ik wilde eerst dierenarts worden, of in een dierenspeciaalzaak werken. Toen onze hond naar een trimster moest wist ik wat ik wilde, hondentrimster. Later kwamen daar nog veel meer activiteiten bij, ik heb ook les gegeven op een hondenclub en daar mijn kynologisch instructeurs diploma gehaald. Gedrag en karakter van dieren heeft me altijd getrokken en gefascineerd. Ik probeer dat ook in foto’s naar voren te laten komen.

Het is mijn passie om mooie, leuke en sprekende foto’s te maken van jouw hond of kat. Als jij blij wordt als je naar de foto kijkt is mijn missie geslaagd en heb jij een blijvende herinnering aan jouw huisdier. Dat houdt dan natuurlijk ook in dat de fotosessie een onvergetelijk goede ervaring moet zijn voor huisdier en eigenaar. En natuurlijk ook voor mij, want zonder plezier kan een resultaat nooit zo mooi worden. Plezier in je werk brengt tenslotte het beste in je naar boven. Mensen zeggen vaak als ik bezig ben of er alleen al over praat, dat mijn ogen gaan glimmen. Dat is de passie die straalt. 

Dit ben ik-Kennismakingsgesprek

Hoe werd ik hondenfotograaf

Ik ben opgegroeid met honden en katten, en heb deze altijd al graag gefotografeerd, toen ik zelf geld ging verdienen was een fototoestel één van de eerste dingen die ik kocht. Eindelijk kon ik de foto’s maken die ik wilde, dacht ik. Dat liep toch wel iets anders.  Eerst fotografeerde ik vooral natuur, o.a. landschappen, dieren en bloemen. Een aantal van deze foto’s kan je nu vinden onder het kopje producten en diensten. Deze foto’s bied ik te koop aan onder het kopje producten en diensten. Naast alle natuurbeelden fotografeer ik ook heel graag mijn eigen huisdieren. Ik werd hondentrimster en ook in de trimsalon schoot ik af en toe snel een plaatje van een hond. Verder kwam ik niet.

Een vriendin vroeg mij waarom ik geen mooie foto’s van honden ging maken in mijn trimsalon, en zo is mijn zoektocht begonnen.
Een zoektocht naar kennis, niet alleen van materiaal en techniek maar ook om niet zomaar een foto te maken maar eentje waar ik trots op kan zijn en waar iedereen van kan genieten. Een foto die verteld wat een dier denkt, of waarvan wij zeggen die lijkt wel te denken……
Of een eigenschap vertoont of iets uitbeeld wat het dier graag doet. En in sommige gevallen wat hij of zij liever niet doet. Of even een gekke foto waar we allemaal om moeten lachen.

Op zoek naar een opleiding

Dat was wat ik wilde, dat leek me zo ontzettend leuk, dat ik vol enthousiasme begonnen ben aan mijn zoektocht. Studiofotografie daar was ik nog helemaal niet in thuis. Dus ging ik op zoek naar een opleiding. Tijdens die zoektocht kwam ik erachter dat deze voor dieren nog niet bestond, wel andere leuke dieren-foto-cursussen die me in ieder geval op weg konden helpen. Ik ben bij Mijn Stijl fotografie terecht gekomen, daar kwam in september 2018 een cursus studiofotografie voor dieren. Ik heb daar ( tot nu toe) verschillende cursussen gevolgd, voor binnen- en buitenfotografie wat mij weer nieuwe inzichten gaf. 

Nu zelf aan de slag met honden en katten

Met deze inzichten ga ik nu zelf aan de slag. Voor een ieder die ook een mooie foto van zijn of haar huisdier wil.

Er zijn genoeg mogelijkheden voor elke hond en kat.
Het kan in de studio, of op een buiten locatie.
Een statische of een actiefoto.
Alles in overleg.
Mijn eigen honden en kat zijn al veelvuldig model geweest. Vandaar dat zij ook onder aan de pagina vermeld zijn.

Een kennismakingsgesprek of direct een afspraak maken? Mijn gegevens staan op de op de contact-pagina. 

Mijn assistenten

Cooper leest de krant

Cooper

Geboren op 21 oktober 2014 in Turkije, door ons geadopteerd in september 2015. Toen een iets angstige hond. Nu opgebloeid tot een heel snel lerende hond, (vaak uit zichzelf), mijn maatje en een geweldig model. Komt regelmatig de bezoekers ( mens en dier) van de trimsalon begroeten.

Studiokat

Tijger

Geboren 16 augustus 2008, Tijger is van onze dochter. Een eigenwijze gezellige kat die zelfs op commando kan zitten. Het maakt hem niet uit als ik een hond aan het trimmen ben, hij springt gewoon op tafel naast de hond. vragend om ook een beetje aandacht. Tijger lijkt het niks te vinden om model te staan, maar zodra ik foto's ga maken ligt hij bij mij in de buurt.

Sammy op een wit vachtje

Sammy

Geboren 3 oktober 2018, Sammy is onze laatste aanwinst, bijna per ongeluk bij ons gekomen, in eerste instantie alleen om op te vangen maar het klikte zo goed met alle andere dieren dat hij mocht blijven, onder voorwaarde dat hij model wilde zijn. Gelukkig vond hij dat geen probleem.

Naast mijn eigen pagina voor natuurbeelden, mijn vrije werk, vind je nu ook nog een pagina bij werk aan de muur onder deze LINK. Deze pagina verdwijnt in de loop va het jaar.
Ook bij deze foto’s gaat het, net als bij de huisdieren, om het gevoel, niet zomaar een plaatje maar een beleving.