Embark Unleashed Up ups Guus op de boomstam

Up Ups (opdracht 5)

Inleiding

Het is 6 juli, de opdracht voor Internationale challenge is Up ups, challenge nummer 5 alweer. Voor deze opdracht moet ik een hond fotograferen die ergens op staat. Of dat met 2 of met 4 poten is maakt niet uit. Misschien een rare naam voor een opdracht maar dit wordt vaak gezegd tegen een hond; “hup erop” maar dan op z’n Engels.

Nu kunnen Cooper en Sammy dat best goed. Maar aan het begin van deze challenges, had ik aan mensen die op mijn VIP lijst ingeschreven hebben gevraagd of er iemand als model wilde helpen bij een van de opdrachten. Natuurlijk niet zelf, maar hun hond. Een aantal mensen hebben hun hond opgegeven en ik dacht dat de honden van Moni en Corneel  wel een goede match zouden zijn voor deze opdracht. Ik heb hen gemaild en ze wilden heel graag meewerken met Guus en Lola. We hebben een datum en een tijd afgesproken en natuurlijk de locatie waar alles zich zou afspelen.

Voorbereidingen.

Dinsdag 5 juli ben ik gaan kijken of er hele mooie plekjes zijn, die ik zeker niet mocht missen. En aangezien het kleine hondjes zijn ook niet een te grote afstand. De plekjes heb ik inderdaad gevonden en wat een mooi licht was er. De weesvoorspelling voor morgen was hetzelfde als vandaag. Dat ging helemaal goed komen.

Op pad

De volgende dag was het toch iets anders dan gedacht, de weermannen en vrouwen hebben zich vast achter hun oren gekrabd. Het was bewolkt. Normaal niet zo erg, maar als je in een bos zit met donkere plekken wordt dat eigenlijk wel een beetje lastig met foto’s maken. Dat was best een beetje een tegenvaller, gisteren waren er van die mooie zonnestralen op de plekjes waar ik de hond mooi in het licht kon zetten. Die miste ik nu. Maar flexibel moet je zijn met honden en ook met het weer blijkt nu.

Bij aankomst op de parkeerplaats waren de honden en de baasjes er al. Ze liepen een klein rondje. Ik ben naar ze toegelopen en hoorde waarom ze er al waren. De hondjes waren een beetje zenuwachtig. Ze hadden in een andere auto gezeten en wisten niet goed wat ze daar nu van moesten denken. Gelukkig hebben de baasjes het goed opgepakt en de hondjes rustig aan de nieuwe plek laten wennen. Nu was het mijn taak om ze leuk en zo mooi mogelijk op de foto te krijgen. Lola wilde wel, die bleef keurig zitten. Maar Guus, die ook nog eens jarig was die dag en 10 jaar jong werd, die zag het niet zo zitten. Met veel geduld, lukt het toch om Guus zonder stress samen met Lola op het bankje te fotograferen. De eerste foto is gemaakt. Snoepjes en speeltjes doen op dat moment wonderen.

Op naar plekje nummer 2, eigenlijk veel te donker, zeker nu de zon niet schijnt, maar ik ga het toch proberen. Een beetje verscholen in het bos. En wat blijkt Guus ontpopt zich als een waar fotomodel.
Hij heeft ineens door hoe het moet en als hij stil blijft zitten, dan iets lekkers krijgt.

We gaan naar een volgend plekje. Daar mag Lola eerst op een boomstam ze doet het heel goed en weet ook wat er van haar verlangd wordt, ze gaat zelfs poses aannemen die we niet vragen. Dan zetten we Guus op een boomstronk en ik weet direct, dit wordt de foto! Nu wel hopen dat de foto er op de computer net zo uit ziet als achterop mijn camera. Dat is altijd een gok want een dergelijk klein schermpje kan je best nog wel een foppen.

Ik probeer met Lola nog een plekje aan de overkant, wat ook een mooie foto oplevert. Deze kan ik vast als back up gebruiken. De hondjes worden moe, ik zie het aan hun ogen. We gaan rustig teruglopen naar de parkeerplaats.

Keuzes maken, foto’s uitzoeken en nabewerking

De volgende dag ga ik de foto’s nakijken en uitzoeken. En inderdaad de foto van Guus op de boomstronk is erg leuk geworden. Nog niet helemaal perfect om in te sturen en dus ga ik hulp vragen bij één van de twee beoordelaars. Deze geven elke maand een live call waar je jouw foto in kan sturen om te laten beoordelen en te horen wat je nog kan verbeteren. Daar leer ik weer van.
Ik krijg een aantal tips voor verbetering en ga nogmaals aan de slag. En stuur nadat ik nog wel 6 keer iets heb aangepast de foto in. Nu is het weer afwachten.

De goed gelukte foto’s stuur ik naar de eigenaren van Lola en Guus. Deze krijgen zij als bedankje voor het ter beschikking stellen van hun honden en hun tijd.

Afronden en Feedback opdracht 2

Dan komt de dag van de uitslag, oh jee, helaas geen shortlist voor deze foto. Ik heb een foutje gemaakt met bewerken en er zijn nog wat dingen die ik beter weg had kunnen halen, dingen die de foto verstoren. Zo wordt het bij elke opdracht moeilijker en bij elke challenge wordt er nog secuurder gekeken. Heel goed voor de ontwikkeling. Maar soms ook best een beetje frustrerend.

Ik heb de koe bij de horens gevat, en direct alle verbeteringen toegepast en opnieuw ingestuurd en advies gevraagd of het nu beter was. En dat was het. Ik heb in ieder geval weer iets geleerd.

Deze foto’s heb ik gemaakt tijdens de fotosessie:

Hieronder zie je de ingestuurde foto en de verbeterde foto.

Up Ups (opdracht 5) 14
Ingestuurde foto
Een oude yorkshire terrier zit op een boomstam.
Verbeterde foto

Wil jij mij volgen tijdens deze uitdagingen? Schrijf je dan in voor de blogpost.
Dan stuur ik je een mail als er een nieuw blog online staat.
Aanmelden kan hier: https://bit.ly/blogpost-animal-design-fotografie

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *