Quinty krijgt een knuffel

Waarom je mij kiest als fotograaf- deel 2

In mijn vorige blog heb ik al een aantal redenen genoemd waarom je voor mij zou kiezen als fotograaf.
Nog niet gelezen? Dan kan je dat HIER doen.

Een goed gevoel.

Natuurlijk zijn er nog meer redenen, om mij te kiezen als de fotograaf van jouw hond of huisdier!
Denk daarbij eens aan de omgang met en de aandacht voor jouw hond of huisdier. Maar ook het gevoel wat jij overhoud als je een foto hebt laten maken. Jij wilt toch ook met een goed gevoel terugdenken aan een fotosessie als je die mooie foto van jouw dier aan de muur ziet hangen?

Hoe belangrijke is het voor jou om jouw hond goed op de foto te krijgen? En dat ook nog op een professionele en leuke manier? Hoe zou jij willen dat een fotograaf met jouw hond omgaat?

Is het leuk om al dat geduw en getrek te zien aan jouw hond, om er maar voor te zorgen dat deze op de juiste positie zit of ligt? En dat het er uiteindelijk niet meer uitziet als jouw dier?
Of dat de fotograaf ongeduldig wordt omdat het niet lukt?
Je hond gefrustreerd raakt omdat het te lang duurt? En hij of zij niet even lekker kan rennen of snuffelen?

Bij mij kom je dat niet tegen. Ik ben al zoveel gewend met honden.
Ik ben namelijk naast fotograaf ook professioneel hondentrimster.
En heb heel lang geleden mijn diploma kynologisch instructeur gehaald.

Hondentrimster?

Ja, ik ben ook hondentrimster, en dat trimmen doe ik al meer als 30 jaar.
Hierdoor kan ik wel zeggen dat ik heel veel honden en hondenkarakters ken.
Elke hond heeft een eigen ‘gebruiksaanwijzing’ qua karakter en die gebruiksaanwijzing kan ik goed toepassen. Dat hoor ik ook van klanten.
Net zoals de klanten, die bij de hond blijven als deze geknipt wordt, zich heel vaak verbazen over het geduld wat ik heb. Maar ja, met haasten kom je van een koude kermis thuis bij een hond, dan gaan ze lekker eigenwijs tegenwerken.

Vaak als ik een hond zie, voel en weet ik hoe hij is, welk karakter, en waarom hij kijkt zoals hij kijkt.
Is een hond gestrest, ga ik daar anders mee om dan dat deze vrolijk springend op je af komt. Dat ligt een beetje in mijn aard. Ik vind het heel leuk om een hond te begrijpen.

Kynologisch instructeur?

Ja, dat ben ik ook, ik doe daar op dit moment niets meer mee, maar ook dat komt nu goed van pas.
Vind een hond het moeilijk om te blijven zitten of liggen heb ik daar allerlei trucjes voor.
Dat heb ik weer geleerd tijdens mijn opleiding als kynologisch instructeur, en tijdens mijn tijd op een hondenschool. Om elke hond dat te laten doen wat jij graag wilt op een diervriendelijke manier.

En dat geldt niet alleen voor een hond ook een kat heeft zo zijn gebruiksaanwijzing. Hoewel die moeilijker te trainen of te paaien zijn. Een kat heeft veel meer een eigen zin dan een hond. Maar dat het mogelijk is bewijst onze eigen kat, hij kan op commando zitten. En de katten die ik heb mogen fotograferen tijdens een workshop waren ook heel goed getraind.

Omgang met en Aandacht voor jouw hond!

De meeste huisdieren vinden aandacht geweldig. En daarom is jouw huisdier de belangrijkste “persoon” in een fotosessie.

Als fotograaf van jouw hond zal ik er dus voor zorgen dat deze niet op zijn plek geduwd wordt, misschien zit dat plekje 10 cm verder juist wel veel lekkerder, omdat het daar net iets zachter is of misschien wel heel lekker ruikt. Zie je het al voor je? Een genietende hond?

Geduldig maak ik net zo veel foto’s als er nodig zijn om die ene foto tevoorschijn te toveren waar jij helemaal blij van wordt. Al moet ik daar vele malen opnieuw voor naar de hond lopen en weer terug naar mijn plek. Of gewoon even pauze nemen om de hond te laten rennen of te snuffelen.

Soms helpt het ook om gewoon een lekkere knuffel te geven aan de hond.
Het is de bedoeling dat jij straks een foto hebt waar je blij van wordt en waarbij je als je ernaar kijkt met plezier terugdenkt aan het maken van de foto.

Dit zijn er weer een aantal redenen om mij als fotograaf van jouw huisdier te kiezen. Wellicht heb jij nog een hele andere reden. Laat me dat vooral weten. Het is fijn om te weten wat mijn klanten willen zodat ik aan hun wensen kan voldoen.

Kijk eens bij mijn portfolio welke foto’s ik gemaakt heb en kies iets wat jij graag wil.
Of stuur mij een mail met jouw wensen.

Een genietende hond
Hè heerlijk die aandacht!
Even uitrusten naast de fotograaf.
Even uitrusten naast de fotograaf, kijkend naar ons spiegelbeeld.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *