Wie is de fotograaf?

Yvonne van Leeuwen

Dierenliefhebber met een passie

Dit ben ik: mijn naam is Yvonne, en ik ben vanaf jonge leeftijd al enthousiast bezig met dieren.
Eerst wilde ik dierenarts worden, of in een dierenspeciaalzaak werken. Maar toen onze hond naar een trimster moest wist ik wat ik echt wilde: hondentrimster worden!
Later kwamen daar nog veel meer activiteiten bij. Zo geef ik les op een hondenclub en heb ik daar in het verleden mijn kynologisch instructeursdiploma gehaald. Gedrag en karakter van dieren hebben me altijd gefascineerd. Ik probeer dat ook in mijn foto’s te laten zien.

Sommige zeggen dat het mijn passie is, maar als ik leuke en mooie sprekende foto’s kan maken van jouw hond of kat, dan ben ik blij en voel ik me gelukkig. Als jij blij wordt wanneer je naar de foto kijkt, is mijn missie geslaagd en heb jij een blijvende herinnering aan jouw huisdier. Dat houdt ook in dat de fotosessie een mooie ervaring moet zijn voor zowel huisdier als eigenaar. En natuurlijk ook voor mij, want plezier geeft het mooiste resultaat. Plezier in je werk brengt ten slotte het beste in je naar boven. Mensen zeggen vaak dat als ik bezig ben of er alleen al over praat, mijn ogen gaan glimmen. Dat is mijn blijheid en geluk wat er straalt!

over mij, aan het werk als honden fotograaf

Hoe werd ik dierenfotograaf

Ik ben opgegroeid met honden en katten, en heb die altijd al graag gefotografeerd. Toen ik zelf geld ging verdienen, was een fototoestel één van de eerste dingen die ik kocht. Eindelijk kon ik de foto’s maken die ik wilde, dacht ik.

Eerst fotografeerde ik vooral natuur, onder andere landschappen, dieren en bloemen. Natuurlijk maakte ik ook foto’s van mijn eigen huisdieren. In de trimsalon die ik heb gehad nam ik ook wel eens een foto van een hond maar verder kwam ik niet. 

Op zoek naar een opleiding

Een vriendin vroeg mij waarom ik geen mooie foto’s van honden ging maken in mijn trimsalon, ombouwen naar een studio en foto’s maken, zo is mijn zoektocht begonnen.
Een zoektocht naar kennis van materiaal en techniek, maar ook naar manieren om niet zomaar een foto te maken, maar een waar ik trots op kan zijn en waar iedereen van kan genieten. Een foto die lijkt te vertellen wat een dier denkt, of iets uitbeeldt wat het graag doet. En in sommige gevallen juist wat het liever niet doet. Of even een gekke foto waar we allemaal om moeten lachen.

Omdat ik nog helemaal niet thuis was in studiofotografie, ging ik op zoek naar een opleiding. Tijdens die zoektocht kwam ik erachter dat zo’n opleiding voor dieren nog niet bestond. Gelukkig waren er  wel andere leuke dierenfoto-cursussen, die me in ieder geval op weg konden helpen.
Later kwam ik bij Mijn Stijl fotografie terecht, waar in september 2018 een cursus studiofotografie voor dieren startte. Ik heb daar verschillende cursussen gevolgd, voor binnen- en buitenfotografie, die mij weer nieuwe inzichten gaven. 

Nu zelf aan de slag met honden en katten

Met deze inzichten ben ik aan de slag gegaan, voor een ieder die ook een mooie foto van zijn of haar huisdier wil. 
Over het algemeen fotografeer ik honden en soms een kat, maar heb ook al kippen, konijnen en een hamster voor de lens gehad. 

Er zijn genoeg mogelijkheden voor een foto. Het kan in de studio, of op een buiten locatie. 
Een portret of een actiefoto. Kijk maar eens op de  fotosessie pagina of op de pagina met mijn portfolio.
We overleggen wat er mogelijk is voor jouw huisdier. 

Mijn assistenten – mijn eigen honden – zijn al veelvuldig model geweest. Vandaar dat zij onder aan de pagina ook een plekje hebben gekregen.

Een kennismakingsgesprek of direct een afspraak maken? Mijn gegevens staan op de op de contact-pagina. 

Mijn assistenten

Cooper met een gouden randje

Cooper

Geboren op 21 oktober 2014 in Turkije, door ons geadopteerd in september 2015. Toen een wat angstige hond. Nu opgebloeid tot een heel snel lerende hond (vaak uit zichzelf), mijn maatje en een geweldig model.

Aangeklede hond voor de fotoshoot IJstijd

Sammy

Geboren 3 oktober 2018, Sammy is onze laatste aanwinst, bijna per ongeluk bij ons gekomen, in eerste instantie alleen om op te vangen maar het klikte zo goed met alle andere dieren dat hij mocht blijven. Dat wel onder voorwaarde dat hij model wilde zijn. Gelukkig vond hij dat geen probleem.

Interview voor podcast van Rimke de Groot

Dinsdag 9 augustus 2022 ben ik door Rimke de Groot van “Ik help jou online” geïnterviewd voor haar podcast.

Ik ken Rimke nu ongeveer 4 jaar en heb bij haar een lessen gevolgd voor de marketing van mijn fotografie.
Ze geeft altijd heel veel waardevolle informatie op een duidelijke en begrijpelijke manier. Toen ze mij mailde of ik mee wilde werken hoefde ik daar niet lang over na te denken.
Natuurlijk vond ik het leuk om daar aan mee te werken. Hiernaast( of op de mobiel hieronder) kun je de podcast luisteren.

 

Naast deze pagina ben ik nog een website aan het bouwen voor mijn natuurfoto’s, voorlopig vind je deze op een pagina op deze site: mijn natuurfoto’s.   
Ben je geïnteresseerd in een van de foto’s? Je kunt er een aantal vinden bij  Werk aan de Muur onder deze LINK

Ook bij deze foto’s gaat het, net als bij de huisdieren, om het gevoel: niet zomaar een plaatje maar een beleving.